Montblanc Daniel Defoe; warme en diepe kleuren

Montblanc Daniel Defoe; warme en diepe kleuren

3
3
3
3
3

De Montblanc Daniel Defoe

Een pen uit de schrijvers serie van Montblanc. Daniel Defoe heeft ruim 500 werken geschreven waaronder Robinson Crusoe (1719)

Het materiaal

Zwart / bruin gemarmerde edelhars die doet denken aan een houtstructuur. De stalen achterkant, ringen, penpunt en clip hebben een ruthenium afwerking. De stalen achterkant en ring zijn fraai gegraveerd met een patroon die ook in het originele boek was te vinden. Beide stalen objecten zijn wel erg groot.

De penpunt

De 18 karaat gouden penpunt heeft een ruthenium afwerking. Het is een soepele zeer fijn schrijvende penpunt. Dit is een van mijn weinige pennen die ik na maanden weer kan pakken en hij geeft gelijk vanaf de allereerste aanraking met papier, een mooie lijn. Het is een eenvoudig uitgevoerde puntĀ  met een fraai gegraveerde papegaai erin.

De dop

Een forse dop die duidelijk veel dikker loopt dan de rest van de ietwat slanke pen. Het meest in het oog springende detail isĀ  Montblanc logo in het wit. De dop kan niet achterop de pen worden geplaatst.

De clip

De clip is in de vorm van een papagaaienveer weergegeven. De papagaai speelde een bijzondere rol in Robinson Crusoe. Ook de clip is van een laag ruthenium voorzien.

De sluiting

Een gewone schoefdraadsluiting. Maar is het wel gewoon? De dop loopt, net als bij Montegrappa, het laatste stukje iets zwaarder waardoor de dop goed op de pen blijft.

Het vulsysteem

Een piston vuller waarbij je de stalen gegraveerde achterkant losdraait

De verpakking

De pen is verpakt in een kopie van het boek van Robison Crusoe, de eerste pagina’s zijn gewoon te lezen en daarna zijn ze op elkaar geplakt en is de pen erin gelegd.

Voordelen

  • Erg mooie vorm en kleur
  • Schroefsluiting met “klem”
  • Schrijft fantastisch
  • Duitse kwaliteit

Nadelen

  • Vingerstuk is erg glad
  • Erg veel gegraveerd staal gebruikt
  • Het Montblanc logo op de dop

Eindconclusie

Een van mijn allerfijnste pennen. Oogt geweldig met de diepe warme kleuren. Schrijft altijd en heerlijk licht. Een geweldige pen. Enig nadeel die ik heb is dat het Montblanc logo erg aanwezig is en door veel mensen gelijk met duur en decadent wordt geassocieerd waardoor ik goed moet kijken wanneer ik deze pen meeneem of een neutralere Italiaan.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *