Delta Dolcevita Papillon; harmonieus contrast!

Delta Dolcevita Papillon; harmonieus contrast!

1
1
1
1
1
1
1
1

Delta Dolcevita Papillon

Eerste indruk is een fraai contrast tussen het oranje met dieptewerking en parelmoer en het hoogglans zwart. De pen is afgezet met zilverkleurige ringen. Waarbij de ring aan het einde van de pen door een zilversmid is bewerkt met motieven uit het oude Pompei. De afwijkende vorm, dun in het midden en breed uitlopend naar de beide uiteinden, geven deze pen ook iets aparts. Een mooie en zeer opvallende verschijning en een sieraad in mijn penetui.

Het materiaal

Zoals zeer veel pennen is deze ook van hars gemaakt. Bij het oranje deel is hier parelmoer in verwerkt

De penpunt

Een 14 karaat gouden punt. Mooi gegraveerd met het logo van Delta en sierlijnen. De punt is zilverkleurig gemaakt met platina waardoor je een mooie hoogglans zilverkleurige punt krijgt. Iets wat ik graag zie. De punt schrijft soepel en zonder haperen.

De dop

Een forse dop, dat is het zeker. De dop kan achterop de pen worden gezet waardoor de pen iets langer wordt en daardoor prettiger in de hand ligt. Pen is met de dop achterop mooi in balans

De clip

Een clip gemaakt van verend materiaal met een wieltje aan het eind zodat deze ook echt goed als clip gebruikt kan worden. Dit zien we wel eens anders. Montegrappa heeft deze wieltjes ook maar daar is de clip veel stugger.

De sluiting

Een korte schroefdraad die met driekwart al los is. Ben altijd bang dat de dop losgaat in een van mijn jasjes. Dit is nog niet gebeurd omdat het laatste stukje van de schroefdraad klemt. Als je de dop achterop schroeft dan ligt de clip mooi bovenop de pen in verlengde met de punt.

Het vulsysteem

De pen wordt standaard met een nette convertor geleverd maar er kunnen ook standaard patronen in de pen

De verpakking

Een mooie vierkante fluwelen doos die eruit zien als een halsketting doos. De pen ligt diagonaal in zachte soepele stof te wachten om te schrijven.

Voordelen

–       Opvallende verschijning
–       Schrijft goed
–       Mooie vorm

Nadelen

–       Korte schroefdraad
–       eindcap op dop is krasgevoelig

Eindconclusie

Een opvallende en mooie pen die ook nog goed en soepel schrijft.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *