Graf von Faber-Castell; Classic wood

Graf von Faber-Castell; Classic wood

3
3

DeGraf von Faber-Castell Classic wood

De Classic vulpen van Graf von Faber-Castell is fantastisch afgewerkt in een fraaie combinatie van edele metalen en hout. De verhouding van de pen is perfect, een mooi recht huis van hout met hierop een edelmetalen dop die ook recht loopt, alleen aan het eind van de dop komt de kenmerkende verdikking van Graf von Faber Castell.

Het materiaal

Deze pen is uitgevoerd in roodbruin Pernambucco hout welke normaal wordt gebruikt voor de productie  van violen. De metalen delen hebben een hoogglanzende platina coating.

De penpunt

Een 18 karaat bi kleurige gouden penpunt met een fraaie gravering van het familiewapen. De punt schrijft soepel.

De dop

Een mooie dop van metaal met een hoogglanzende platina coating. Boven de clip is het familiewapen gegraveerd. De dop past perfect achterop de pen voor de juiste balans.

De clip

De typische verende clip van Graf von Faber Castell

De sluiting

Een schroefdraad, maar wel eentje die zeer solide aanvoelt. Is de pen dicht dan heb je niet het gevoel dat deze per ongeluk opengaat in de borstzakje.

Het vulsysteem

Een convertor. Persoonlijk ben ik daar een fan van. Een convertor kan veel inkt opnemen. Je kunt je eigen inkt gebruiken en door de transparante convertor hou je altijd overzicht op de inkt die nog in de pen aanwezig is.

Voordelen

  • mooie combi van hout en palladium
  • design zonder opsmuk

Nadelen

  • verdikking aan het eind van de dop had minder gemogen

Eindconclusie

Een fraaie en betrouwbare pen. Door de eenvoudige maar perfecte details een waar sieraad om bij je te hebben. De pen schrijft soepel en zet er een mooie natte lijn neer. Een van mijn fraaiste pennen.

 

 

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *