Lamy Studio; vorm volgt functie

Lamy Studio; vorm volgt functie

2
2
2
2
2

De Lamy Studio Black

Een van mijn goedkoopste pennen, maar zeker niet de slechtste of de lelijkste. Sterker nog, een zeer fraaie pen waarbij al het overbodige is weggelaten. Zelfs de sluiting is zonder ontsierende schroefdraad. Het enige sierelement is de kwart slag gedraaide clip die nu oogt als een vliegtuig propeller. Jammer van het gezeefdrukte Lamy logo op het zwart

Het materiaal

Een stalen pen met een matte zwarte finish. Hierdoor voelt de pen warm en zelfs wat zacht aan, alsof het een stevige rubberen pen is. Jammer dat de lak bij de clip redelijk snel beschadigt.

De penpunt

Een stalen punt, maar met geweldige schrijfeigenschappen. Heerlijk soepel. Ook hier geen overbodige (hoe mooi soms ook) gravering. Deze pen is er ook in een 18 karaat gouden punt te krijgen. Zeker weten dat ik die nog een keer aanschaf. De punt heeft nog nooit geweigerd maar begint wel een beetje inkt te lekken. De punt blijft niet meer mooi schoon.

De dop

De dop is los te trekken van de pen met een kliksluiting. De dop past netjes achterop de pen. Alles voelt degelijk en stabiel.

De clip

De vlip is in chroom uitgevoerd en oogt, zeker ook door de kwartslag draaiing, als een vliegtuig propeller. Mooi design element.

Het vulsysteem

In deze pen zitten de standaard (grotere) Lamy patronen.

Voordelen

  • Mooie betaalbare pen
  • Betrouwbaar
  • Prachtig door zijn eenvoud

Nadelen

  • Geen gouden punt
  • Niet exclusief

Eindconclusie

Eigenlijk heeft deze pen (bijna) alles wat ik zoek in een vulpen. De Lamy Studio komt dichtbij de titel mooiste vulpen.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *