Montblanc Starwalker; perfectie ten top!

Montblanc Starwalker; perfectie ten top!

1
9
9
9
1
1

De Montblanc Starwalker

Als je de pen voor de eerste keer in de hand hebt weet je niet waar je moet kijken. De pen heeft een erg fraaie vorm, hij voelt lekker door het rubber, heeft een zeer mooi en haarscherp lijnenspel en zeker niet vergeten, een ‘zwevend’ logo bovenop de dop.

Het materiaal

Het is een stalen pen die bekleed is met een dunne laag rubber waarin daarna weer lijnen zijn met een diamant uitgesneden. Hierdoor blijft er een patroon van rechthoekige blokken over. Het staal is sterk en redelijk krasvast en is voorzien van een dunne laag rhodium. Het rubber zit er goed opgelijmd, maar ik blijf bang dat ik een keer achter een hoekje van zo’n rechthoek blijf haken en een deel lostrek. Bijvoorbeeld bij het onder het elastiek stop in mijn pennenmap.

De penpunt

De 14 karaat gouden penpunt is gerhodineerd. Het is een soepele zeer fijn schrijvende penpunt. Dit is een van mijn weinige pennen die ik na maanden weer kan pakken en hij geeft gelijk vanaf de allereerste aanraking met papier, een mooie lijn. Het is een eenvoudig uitgevoerde punt zonder al te veel graveringen.

De dop

Een forse dop die duidelijk veel dikker loopt dan de rest van de ietwat slanke pen. Het meest in het oog springende detail is de doorzichtige bovenkant waarin het Montblanc logo lijkt te zweven. Vanaf de zijkant zie je hem bijna niet, maar recht van boven is het logo bijzonder goed zichtbaar. Bij het schrijven kan de dop achterop de pen worden geplaatst zonder dat je daar last van hebt. Zonder dop is de pen voor mij aan de kleine kant zodat ik hem altijd achterop schroef bij gebruik.

De clip

Ook deze is van een laag rhodium voorzien om hem een geweldige glans te geven. De clip zit niet verend aan de dop en zit erg strak. Hierdoor blijft de pen goed in je colbertje hangen maar is de kans op beschadiging van je kledingstuk wel aanwezig.

De sluiting

Een gewone schoefdraadsluiting. Maar is het wel gewoon? Als de pen gesloten is lopen de lijnen in het rubber perfect door. Fraai gedaan door Montblanc. Maar als ik de op achterop schroef heb ik precies hetzelfde effect. Hulde.

Het vulsysteem

Patronen, niet smis mee en als groot voordeel dat er twee in de pen passen zodat je altijd een reservepatroon bij je hebt. Voor de inktpot liefhebbers kan deze pen ook met ene convertor worden uitgerust.

De verpakking

Als je Duitse kwaliteit en degelijkheid mengt met een van de topfabrikanten van schrijfinstrumenten dan klopt alles, ook de verpakking.

Voordelen

–       Pen voelt erg prettig
–       Sluiting die de lijnen benadrukken
–       Schrijft fantastisch
–       Veel technisch vernuft

Nadelen

–       Stalen vingerstuk is erg glad
–       Twijfel aan levensduur rubber
–       Stugge clip

Eindconclusie

Een van mijn allerfijnste pennen. Oogt geweldig en technisch. Schrijft altijd en heerlijk licht. Een geweldige pen. Enig nadeel die ik heb is dat het Montblanc logo erg aanwezig is en door veel mensen gelijk met duur en decadent wordt geassocieerd waardoor ik goed moet kijken wanneer ik deze pen meeneem of een neutralere Italiaan.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *