Montegrappa Fortuna: een pen als een wapen

Montegrappa Fortuna: een pen als een wapen

2
2
2
2
2
2

De Montegrappa Fortuna Rhutenium

Een zwarte pen met een Rhutenium (Gunmetal) afwerking. Hierdoor krijg je twee soorten zwart, het hooglans basismateriaal en de bronzen delen die met rhutenium zijn afgewerkt. De pen is machtiger dan het zwaard, wordt vaak gezegd. Door de zwarte uitstraling lijkt deze pen dat ook uit te stralen, bijna als een wapen. Hierdoor verwacht je ook een wat zwaardere pen dan wat hij nu is. Ook verwacht je degelijke sluitingen, allicht met een duidelijke “klik”. Helaas ontbreekt dat ook in deze pen. Je kan wel mooi zien dat kleur en vorm een verwachting over functionaliteit en andere eigenschappen oproept.

Het materiaal

Zwart hoogglans edelhars. In combinatie met het heel donker Rhutenium, een zeer fraai geheel.

De penpunt

Een grote stalen punt die ook met Rhutenium is afgewerkt. De punt is gegraveerd met een fraai hoekig patroon. Door het staal is de punt niet echt flexibel en daardoor minder prettig om soepel te schrijven

De dop

Een vrij dikke dop met grote stalen Rhutenium rand waarin het merk staat gegraveerd. Mooi detail is wel dat het bekende “1912” plaatje bovenop de dop ook in het zwart is uitgevoerd

De clip

Een stalen clip, met een wieltje om de kleding niet te beschadigen. Clip is helaas erg stug uitgevoerd. Mooi detail is de vouw die over de lengte van de clip loopt.

De sluiting

Een schroefdraadsluiting. Helaas gaat deze makkelijk los en is het dus af te raden om de pen los in een (binnen)zak te steken.

Het vulsysteem

De Montegrappa Fortuna kan gevuld worden met patronen of de bijgeleverde convertor

Voordelen

  • Gewaagde uitvoering

Nadelen

  • Stugge stalen clip
  • Schroefdraad die niet perfect sluit
  • Stalen penpunt

Eindconclusie

Een stoere zwarte pen met een unieke uitstraling. Het enige unieke en echt fraaie van de pen is dan ook deze gewaagde kleurstelling.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *