Montegrappa Miya: blauw satijn.

Montegrappa Miya: blauw satijn.

2
2
2
2
2
2

De Montegrappa Miya midnight blue

Een pen met proporties waar ik even aan moest wennen. Hij oogt wat kort en dik en de pen is niet recht maar heeft een duidelijke verdikking in de houder. De pen heeft een mooi gewicht waardoor deze solide aanvoelt, maar zeker niet te zwaar. De pen doet mij steeds opnieuw denken aan een vrouw.

Het materiaal

Een pen die gedraaid is uit één staaf celluoid. Een fraai materiaal met mooie tekening die bijna 3D is.  de Montegrappa Miya Midnight Blue lijkt het bijna of een hoogglans blauwe satijnen doek is gedrapeerd achter een doorschijnende huls. De pen is fraai afgewerkt met sterling zilver hierdoor krijgt de pen een fraai patina. De bekende Griekse rand had van mij wat subtieler gemogen.

De penpunt

Een 18 karaat gouden penpunt die in two-tone is uitgevoerd. Hierop staat ook weer de Griekse rand is gegraveerd.De punt is fors, mooi in verhouding tot de rest van de pen, en schrijft soepel.

De dop

Een forse dop, zeker met de forse zilveren rand. Bij de midnight blue is niet zo goed te zien dat het Griekse patroon is uitgezaagd, bij de andere kleuren uit deze series is dat beter zichtbaar. De bovenkant van de dop is voorzien van een metalen plaat met daarop “1912”. Het jaar van de oprichting van Montegrappa. Jammer dat dit ook niet in zilver is uitgevoerd.

De clip

Een gewelfde klip die van dik naar dun loopt. Eigenlijk zoals de hele pen is. Het uiteinde van de zilveren klip zit een wieltje zodat je de kleding niet beschadigt. Desondanks had de clip van mij wat meer mogen veren.

De sluiting

Een schroefdraad, maar wel eentje die zeer solide aanvoelt. Is de pen dicht dan heb je niet het gevoel dat deze per ongeluk opengaat in de borstzakje. De schroefdraad op de houder valt bijna niet op en verstoord dus de lijn van de pen niet.

Het vulsysteem

Een convertor. Persoonlijk ben ik daar een fan van. Een convertor kan veel inkt opnemen. Je kunt je eigen inkt gebruiken en door de transparante convertor hou je altijd overzicht op de inkt die nog in de pen aanwezig is.

Voordelen

  • Goede gewichtsverhouding
  • Sterling zilver
  • Celluloid met dieptewerking

Nadelen

  • Stugge clip
  • Lelijk logo op de dop

Eindconclusie

Een fraaie pen waarna je blijft kijken. Mooi dat er echt zilver is gebruikt. Een prettige en betrouwbare pen.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *