Parker Duofold Green PT; een groengouden schittering

Parker Duofold Green PT; een groengouden schittering

"Making a better pen" is wat de oprichter van Parker pen, George Safford Parker, zei toen hij geen enkele pen kon vinden die niet lekte en vloeiend schreef. Als bijverdienste op zijn leraren salaris, startte George S. Parker met het verkopen van pennen van de John Holland Pen Company. Zijn voornaamste klanten waren zijn studenten.
Wanneer de pennen, die hij verkocht, mankementen vertoonden, voelde George S. Parker zich verplicht deze te repareren. Binnen zeer korte tijd was hij overladen met reparatiewerk en al snel besloot hij om te onderzoeken hoe hij een betere versie van een vulpen kon ontwikkelen. Dus Parker's fameuze idee voor het maken van een betere pen was geboren. "The Parker pen company" was een feit. Wij schrijven 1888, Janesville Wisconsin in de U.S.

Het daarop volgende jaar, vroeg hij patent aan voor zijn eerste vulpen. In 1891, vond George S. Parker een investeerder, een verzekeringsmakelaar W.F. Palmer, voor zijn startende bedrijf. Met een beginkapitaal van $ 1.000, kocht Palmer de helft van de patenten en de verkoop.

In 1921 kwam, de grootste en meeste belangrijke lancering ooit in de geschiedenis van de Parker pen company, de "Duofold vulpen". Met deze lancering verdiende Parker zijn reputatie als meest betrouwbare en als meest modieuze schrijfwaren fabrikant. De Duofold, bijgenaamd "Big Red" gaf vorm aan de roerige jaren twintig, groot, krachtig en zeer jazzy. Door de prijs van $ 7,-, was de Duofold de meest dure pen op de markt.

Synoniem aan uitstekende vulpennen, de naam Parker kreeg een nieuwe betekenis - innovatie, stijl en betrouwbaarheid. Parker, verheugd door de verkopen en de duurzaamheid van hun laatste creatie, besloot tot een garantiebepaling voor de Duofold van 25 jaar. In 1923 volgde de introductie van het Duofold potlood.

De Duofold-serie werd in de jaren '26 en '27 uitgebreid met de uitvoeringen; Jade Green, Mandarin Yellow, Lapis Blue en Pearl and Black, gemaakt van een duurzaam plastic: Permanite. Ter ondersteuning van dit nieuwe materiaal realiseerde Parker de volgende marketing stunts: het gooien van deze nieuwe pennen, op een hoogte van 3.000 voet, in de bergen van de "Grand Canyon" uit een vliegtuig te laten vallen. Dit alles om de betrouwbaarheid van de nieuwe pennen aan te tonen.

Parker Duofold Green PT

Het eerste wat opvalt is dat de pen licht aanvoelt, maar bij het schrijven is de pen wel in balans. Een pen met een mooi uiterlijk. Verschillende kleuren materiaal in gelijke rechthoekjes. Dit alles afgezet met hoog glimmende platinum ringen en clip. Qua uiterlijk minder dan de mozaïek van dezelfde fabrikant. Doordat de mozaiek verschillend maten stroken gebruikt is die wat “spannender”.

Het materiaal

Er zijn verschillende platen en kleuren natuurlijk hars met parelmoereffect gebruikt om een mozaïek van wit, groen, goud en zwart te krijgen. Door de verschillende lichtinvallen schittert de pen geweldig en verschieten de blokjes van kleur. De pen voelt erg glad aan en het materiaal is uitdagend genoeg om er naar te blijven kijken.

De penpunt

Een 18 karaat grote gouden penpunt in twee kleuren, gedeeltelijk met platina bekleed schrijft heerlijk soepel. Waarschijnlijk door de grote van de punt. De pen hapert geen moment en zelfs als ik de pen enkele weken niet heb gebruikt geeft hij gelijk een nette hoeveelheid inkt als de punt het papier raakt. Toppunt.

De dop

De dop is van hetzelfde materiaal en dezelfde uitvoering als de rest van de penen samen vormen ze een mooi geheel. De twee platina ringen en de platina clip geven de dop nog wat extra’s. De dop sluit goed en zal niet snel ongewenst opengaan in je colbert. De dop sluit mooi aan achterop de pen als je schrijft en zorgt voor een juiste balans.

De clip

De Parker is uitgevoerd met een vaste klip maar met meer dan genoeg flexibiliteit om ook echt als clip te kunnen gebruiken.

De sluiting

Een solide, en lange schroefdraad sluiting die aanvoelt alsof hij zijn werk goed doet.

Het vulsysteem

Deze pen wordt standaard geleverd met een convertor vulsysteem. Ik heb gekozen voor de extra lange Parker vullingen met een reservereservoir. (Als de vulling leeg is tik je er een keer tegenaan en je kunt nog weer een A4-tje volschrijven.)

De verpakking

Een “normale” nette pennendoos, geschikt voor drie pennen. Duidelijk een standaard, maar luxe, Parker verpakking

Voordelen

  • Zeer fraaie pen om te zien
  • Schrijft fantastisch
  • Schrijft direct

Nadelen

– Gladde vingergrip

Eindconclusie

Mooi, vooral de verschillende lichtinvallen op de kleurvlakken, maar de Duofold Mozaïek gaat het winnen van deze.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *