Parker Duofold Mosaic; grafische perfectie!

Parker Duofold Mosaic; grafische perfectie!

1
1
1
1
1
1

Parker Duofold Mosaic

Een pen met een geweldig uiterlijk. Verschillende maten en kleuren stroken hars wisselen elkaar af. Van bijna wit naar zilvergrijs naar zwart. Dit alles afgezet met hoog glimmende platinum ringen en clip. Qua uiterlijk misschien wel mijn mooiste pen.

Het materiaal

Er zijn verschillende platen en kleuren natuurlijk hars gebruikt om een mozaïek van grijstinten, parelmoer en vormen te krijgen. De pen voelt erg glad aan en het materiaal is uitdagend genoeg om er naar te blijven kijken.

De penpunt

Een 18 karaat grote gouden penpunt die met platina bekleed schrijft heerlijk soepel. Waarschijnlijk door de grote van de punt. De pen hapert geen moment en zelfs als ik de pen enkele weken niet heb gebruikt geeft hij gelijk een nette hoeveelheid inkt als de punt het papier raakt. Toppunt.

De dop

De dop is van hetzelfde materiaal en dezelfde uitvoering als de rest van de penen samen vormen ze een mooi geheel. De twee platina ringen en de platina clip geven de dop nog wat extra’s. De dop sluit goed en zal niet snel ongewenst opengaan in je colbert. De dop sluit mooi aan achterop de pen als je schrijft en zorgt voor een juiste balans.

De clip

De Parker is uitgevoerd met een vaste klip maar met meer dan genoeg flexibiliteit om ook echt als clip te kunnen gebruiken.

De sluiting

Een solide, en lange schroefdraad sluiting die aanvoelt alsof hij zijn werk goed doet.

Het vulsysteem

Deze pen wordt standaard geleverd met een convertor vulsysteem. Ik heb gekozen voor de extra lange Parker vullingen met een reservereservoir. (Als de vulling leeg is tik je er een keer tegenaan en je kunt nog weer een A4-tje volschrijven.)

De verpakking

Een speciale (kartonnen) doos met satijn inleg en een boekje met historische mozaïeken.

Voordelen

  • Zeer fraaie pen om te zien
  • Schrijft fantastisch
  • Schrijft direct

Nadelen

– Gladde vingergrip

Eindconclusie

Een van mijn favorieten, misschien wel de “mooiste vulpen”

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *