Visconti Divina; samenspel tussen zilver en zwart.

Visconti Divina; samenspel tussen zilver en zwart.

1
1
1
1
1
1

De Divina Black

Toen ik hem zag wist ik het. Dit was een hele goede kanshebber op de titel “mooiste vulpen”. Visconti heeft de pen gebouwd volgens de gulden snede. De verhouding tussen de dop en de pen is precies het goddelijke getal Phi 1,618. Een prachtig exemplaar van een vulpen. Maar als je hem een tijdje hebt zijn er toch wel een paar nadelen.

Het materiaal

Het prachtig glimmende zwarte acrylhars is afgezet met vijf lijnen van AG925 zilver. Deze lijnen lopen van de bovenkant half rond de pen en de op naar de onderkant, alsof de gehele pen 180 graden is getordeerd.

De penpunt

Een mooie grote 14 karaat gouden penpunt. Geheel gehodineerd zodat ook de penpunt een prachtige zilveren glans heeft. Punt is mooi gegraveerd, en wat nog belangrijker is; hij schrijft heerlijk.

Ik heb een F punt genomen terwijl ik meestal een M heb. Maar Visconti hanteert redelijk ruime maten en daardoor is de Visconti F gelijk aan de meeste M punten van andere fabrikanten.

De dop

Mooi aan deze pen is dat de zilveren lijnen op de dop altijd doorlopen. Als de pen gesloten is of als de dop achterop de pen is geplaatst. Hierdoor is de gehele pen mooi in balans. Visconti heeft nog een aardigheidje bij deze dop. Het Visconti logo zit met een magneetje op de dop. Deze is eraf te halen en te vervangen (door de leverancier) voor een halfedelsteen, een afbeelding van de dierenriem of de initialen van de gebruiker. Hierdoor is deze pen nog unieker te maken. Ik heb gekozen voor een mooie donkergrijze halfedelsteen (Hematiet).

De clip

Ook deze Visconti Divina pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

Een zeer fraaie bajonetsluiting. Je drukt de dop iets in en draait hem ongeveer 1/8e slag en de dop is los. Ongewild openen komt bij deze sluiting bijna niet voor.

Het vulsysteem

Visconti noemt het vulsysteem een Pull & Turn Piston vulsysteem. Je trekt aan de achterkant van de pen een zilveren dopje eruit, draait deze rechtsom om de pen te legen, doopt de punt in de inkt en draait hem linksom om te vullen. Groot nadeel van zo’n intern systeem ten opzichte van een convertor of een patroon, is dat je niet visueel kunt zien of er en hoeveel inkt er in de pen zit of komt. Mijn ervaring is dat de pen niet veel inkt opneemt en dus snel leeg is.

Deze pen moet dus altijd met een inktpot gevuld worden. Verder is de pull en turn knop achterop de pen gewoon een lelijk ding.

De verpakking

Een fraaie verpakking van donker kunstleer. Binnenin wordt de pen geklemd door crèmekleurig soepel kunstleer. Voor 260 euro meer komt de pen in een fraaie houten kist met daarin ook het gulden snede meetinstrument. Leuk, maar verder….

Voordelen

–       Zeer fraaie pen om te zien
–       Fraaie bajonetsluiting
–       Schrijft fantastisch

Nadelen

–       Pull & Turn vuller is visueel niet te volgen
–       Vulknop achterop de pen is lelijk

Eindconclusie

Al met al een erg fraaie  pen die ook nog fijn is om mee te schrijven. Hierdoor één van mijn absolute favorieten.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *