Visconti Homo Sapiens Steel, goed wordt beter

Visconti Homo Sapiens Steel, goed wordt beter

3
3
3

De Homo Sapiens Steel

Eerste indruk is een fraaie donkergrijze pen met een zichtbare steen structuur. Afgewerkt met roestvast stalen ringen en clip. De pen oogt zeer solide. Visconti claimt dat de pen praktisch onbreekbaar is en zeer grote hitte, bijvoorbeeld op het dashbord van een auto in de zon, aankan. Ik heb hem nog nooit op het dashbord laten liggen maar de pen is wel eens gevallen en wordt veel gebruikt. Er zijn hier geen sporen van zichtbaar. Dit komt voor een deel ook wel door de matte en iets onregelmatige structuur van de lava.

Het materiaal

De pen is een ode aan 5.000 jaar historie van de mens, de uitvinding van het schrift. Visconti heeft speciaal hiervoor materialen gebruikt uit die periode. Lava van de vulkaan Etna en brons. Een materiaal die door de Homo Sapiens werdt gemengd uit koper en tin. Het 50% basaltische lava wordt vermalen en vermengd met acrylhars. Dit resulteert in een krasvast materiaal welke zeer stevig oogt en is maar zeer zacht, bijna rubberachtig, aanvoelt. De pen is dan ook zeker niet zo koud als steen maar heeft eerder een aangename temperatuur. Doordat het materiaal iets vocht opneemt, neemt het ook zweet op en hou je altijd een goede grip op de pen

De penpunt

Speciaal voor deze pen heeft Visconti een nieuwe penpunt ontwikkelt, de revolutionaire 23 karaat 950 Palladium Dreamtouch punt. Een erg fraaie, tweekleurige, punt. Deze punt kan erg veel hebben. Zelfs als je veel te hard op de punt drukt veert hij terug in de oorspronkelijke vorm. Maar dit zal niet snel gebeuren omdat alleen het houden op het papier zonder druk al voldoende is om een mooie natte lijn te zetten. Een genot om met deze punt te schrijven die in mijn optiek de 24 karaat gouden punten van andere fabrikanten achter zich laat.

Ik heb een F punt genomen terwijl ik meestal een M heb. Maar Visconti hanteert redelijk ruime maten en daardoor is de Visconti F gelijk aan de meeste M punten van andere fabrikanten.

De dop

Een forse dop, dat is het zeker. De dop kan achterop de pen worden gezet maar dan is de gehele pen uit balans. Ik schrijf hem meestal met de dop los voor me op de tafel. Door de clip blijft hij wel liggen. Visconti heeft nog een aardigheidje bij deze dop. In plaats vanb het Visconti “my pen system” is de dop bij deze voorzien van het unieke 25 anniversary logo.

De clip

Ook deze Visconti pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

Een zeer fraaie bajonetsluiting. Je drukt de dop iets in en draait hem ongeveer 1/8e slag en de dop is los. Ongewild openen komt bij deze sluiting bijna niet voor.

Het vulsysteem

Visconti noemt het vulsysteem van de Homo Sapiens Steel een piston filler, deze is geheel gemaakt van titanium en neemt voldoende inkt op.

De verpakking

Een fraaie verpakking van donker kunstleer. Binnenin wordt de pen geklemd door crèmekleurig soepel kunstleer. Onderin een “verborgen” lade met een instructie boekje.

Voordelen

  • Pen voelt erg prettig
  • Fraaie bajonetsluiting
  • Schrijft fantastisch
  • Uniek door de lava
  • Piston filler neemt veel inkt op

Nadelen

  • Het hygroscopische materiaal kan ook tegen je werken

Eindconclusie

Het is de tweede Homo Sapiens die ik heb. Ik had de brons uitvoering al. Grootste verschil is het vulsysteem, deze piston vuller neemt veel meer inkt op zodat je langer kan schrijven. Het is een 25 anniversary set die samen met een reisinkpot in een draai Visconti lederen etui komt met hierop ook het 25 jaar logo.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *