Visconti Opera Typhoon; de ideale pen?

Visconti Opera Typhoon; de ideale pen?

Visconti is een relatief jonge pennenfabrikant uit Italië. In 1988 is Dante Del Vecchio in Florence begonnen met het vervaardigen van pennen. Visconti is een fabrikant die elke keer weer de grenzen opzoekt. Dit is onder andere te zien in de meer dan 5 verschillende vulsystemen. Maar ook in het constant ontwikkelen van nieuwe vormen en technieken, bijvoorbeeld de zeer fraaie Dreamtouch punt, een pen van steen, een ronde/vierkante vorm etc. Ook komen ze met veel nieuwe pennen. Deze zijn te verdelen in twee categorieën: De basiscollectie die ook met grote regelmaat wordt aangevuld, Vaak fraaie pennen in een niet al te opzichtige uitvoeringen. De limited editions. Vaak zeer opzichtige modellen in kleinere oplagen. Soms zit hier ook een zeer nette, niet al te opzichte, exemplaren tussen. Als de limited editions goed lopen dan is Visconti er niet vies van om iets aan de pen aan te passen en een tweede editie uit te brengen of op te nemen in het basis assortiment.

De Visconti Opera Typhoon

Een prachtige pen. De pen is uitgevoerd in twee versies; een geheel transparante demonstrator in een oplage van 1.000 stuks en de Opera uitboering in twee kleuren blauw, ook met een oplage van 1.000 stuks. Het mooie van de pen zit hem ook in de vorm,  “squaring the circle” Het houdt het midden tussen rond en vierkant, een erg aparte en prettige vorm. De pen is in verhouding lang en smal maar de verhoudingen wennen erg snel.

Het materiaal

Een celluloid in twee kleuren blauw. De hoofdkleur is donkerblauw maar er zijn erg fraaie lichtblauwe vegen en draaiingen doorheen verwerkt. Dit maakt elke pen bijzonder en uniek. De verhouding staal

De penpunt

Speciaal voor deze serie heeft Visconti de Tubular SmartTouch punt ontwikkeld. Een punt die uit een buis van chromium is gemaakt. De punt vormt zich helemaal om de voeder. Een heerlijk licht schrijvende punt zonder problemen.

De dop

De dop is uitgevoerd in hetzelfde materiaal; voorzien van het serienummer. De dop kan achterop de pen worden gezet. De dop is met het “mu pen systeem” te personaliseren.

De clip

Ook deze Visconti pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

De zeer fraaie Visconti bajonet sluiting die ongewenst openen voorkomt.

Het vulsysteem

Deze pen is uitgevoerd met een zogenaamde “Double reservoir  Power Filler”. Een systeem die veel inkt opneemt welke je dan weer naar een kleiner compartiment (met venster!) kan sturen. Het grote compartiment bevat meerdere vullingen en het inktniveau in het kleine compartiment is visueel te checken.

Bij de pen wordt een zogenaamde “mosquito filler” bijgeleverd. Een dop die over de punt kan worden geschoven, de rubberen binnenringen klemmen zich rond de pen. Op de dop zit een dunne naald die vullen zonder gesmeer mogelijk moet maken. Een prachtige theorie maar de dop zit zo strak rond de punt dat deze soms meekomt met het loshalen. De pen is ook erg goed zonder deze “geweldige” dop te vullen, even een doekje erbij en klaar.

De verpakking

Een fraaie verpakking; een  prachtige kunstlederen bruine box Binnenin wordt de pen geklemd door crèmekleurig soepel kunstleer.

Voordelen

  • Pen oogt fantastisch
  • Mooi en bruikbaar vulsysteem
  • Betrouwbare pen voor dagelijks gebruik
  • Schrijft fantastisch

Nadelen

  • niet werkende “mosquito filler”

Eindconclusie

Een erg mooie en betrouwbare pen pen. Door de  Smarttouch tubular punt een genot om mee te schrijven. Vooralsnog wel de winnaar van de titel “De mooiste vulpen” voor mij. Maar ik blijf verder zoeken.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *