Visconti Pinifarina; een pen als een klassieke sportwagen

Visconti Pinifarina; een pen als een klassieke sportwagen

2
2
2
2
2
2

Visconti Pinifarina

Voor dit ontwerp heeft Visconti de hulp ingeroepen van het geweldige icoon op het gebied van Italiaanse styling; Pinifarina. De ontwerper van vooral geweldige Italiaanse sportwagens. Dat is ook gelijk het beeld van deze geweldige pen. Je hebt het idee dat je met een klassieke sportwagen schrijft. Veel klasse, zeer fraai om te zien, mooie techniek. Maar altijd bidden dat hij maar start als je de contactsleutel omdraait. Daardoor heb ik in de enkele maanden dat ik deze pen nu heb al een haat-liefde verhouding opgebouwd met deze pen. Dezelfde verhouding die ik heb met mijn rijdende klassiekers. Prachtig, ik wil ze nooit missen maar ik scheld er ook regelmatig op.

Er zijn 930 genummerde pennen gemaakt. Naar het oprichtingsjaar van Pinifarina 1930.

Ondanks het forse formaat en de vreemde houding dat de clip voorop de pen zit, ligt de pen wel lekker in de hand met de juiste balans om fijn te schrijven. De pen is niet geschikt voor kleinere handen.

Het materiaal

De pen is opgebouwd uit carbon grafiet. Een zeer sterk en licht materiaal welke ook in de (sport)auto industrie wordt gebruikt. Dit lichte materiaal geeft samen met het zware mechanisme in de punt een mooi  evenwichtige balans. De zilverkleurige (palladium) platen die de clip en de voorste kraag vasthouden zijn in het grafiet ingelegd en vastgezet met kleine schroeven. Mede hierdoor wordt het gevoel van een klassieke sportwagen opgeroepen.

De penpunt

Er is speciaal voor deze pen een nieuwe punt ontwikkeld. De Steel Tubular Softtouch Chrome 18 punt. Een buisvormige punt van 18 chrome. Een mooie, niet gegraveerde, strakke punt die wel volop flexibiliteit heeft en schrijft als een 18 karaat gouden punt.

De dop

Deze ontbreekt. Doordat Visconti en Pinifarina een zeer mooi systeem hebben ontwikkeld waardoor de punt uit de pen komt als er aan de pen gedraaid wordt. Zeer fraai. Nadeel is wel dat wanneer de punt is ingedraaid er een raar gat overblijft. Er zit wel een klepje voor de punt maar deze ligt wat terug. Ik heb ik het gevoel dat er hierdoor erg veel lucht bij de punt komt en deze snel uitdroogt. Hierdoor heeft de pen elke keer weer startproblemen, als een echte klassieker.

De clip

Ook deze Visconti pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

Zoals gezegd een draaisluiting. Door de achterkant van de pen driekwart te draaien opent zich het klepje voorop de pen en schuift punt naar voren.

Het vulsysteem

De pen beschikt over een convertor. Deze kan niet op de traditionele manier (penpunt in de inktpot) gevuld worden. Omdat je dan de hele penpunt en mechanisme kunt vervuilen. De convertor moet losgehaald worden en Visconti levert een adapter mee die voorop de convertor kan worden geplaatst zodat de inkt gemakkelijk uit de inktpot kan worden opgezogen.

De verpakking

Een fraaie verpakking van koolstofgrafief. De pen schuift omhoog terwijl het chromen deksel bovenop de verpakking opent. Mooi, maar het had voor mij minder gemogen. Heb het idee dat er veel materiaal en ontwikkeling in de verpakking is gaan zitten.

Voordelen

  • Pen is erg uniek
  • Fraai mechanisme
  • Schrijft fantastisch

Nadelen

  • Pen hapert veel
  • Erg duur
  • Dure verpakking

Eindconclusie

Een zeer fraaie pen. Lijkt op niets anders wat ik ken uit de pennenwereld en hij schrijft ook nog fijn. Een opvallende verschijning zonder dat er goud of edelstenen bij aan de pas hoeft te komen. Helaas hapert de pen met regelmatig zodat ik, als ik deze pen bij me heb, altijd een backup pen bij me heb.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *