Visconti Rembrandt, eenvoud in kwaliteit

Visconti Rembrandt, eenvoud in kwaliteit

2
2
2

De Rembrandt serie

Een fraaie pen. Op het eerste gezicht lijkt het een uni kleur, maar het materiaal is zeker niet uni en de verschillende kleurnuances geven elke pen zijn  of haar eigen kleurbeleving

Het materiaal

De pen is gebouwd uit een natuurlijk hars.  De pen heeft een chroomkleurige stalen dop- en eindkap en een stalen clip. Het hars is gewoon strak rond, erg fraai. Onderaan de dop zit een brede stalen band met hierin de naam van Rembrandt. De grip van de pen is ook van glad staal. Dit voelt erg hard aan en met vochtige handen is het slecht grip houden op de pen. Bij veel schrijven krijg je snel kramp in de vingers

De penpunt

Standaard heeft deze pen een stalen punt die redelijk prettig schrijft.

De dop

De dop is van hetzelfde materiaal en dezelfde uitvoering als de rest van de penen samen vormen ze een mooi geheel. De chromen band onderaan de dop is naar mijn smaak wat te breed maar niet storend. De dop is licht genoeg om tijdens het schrijven achterop de pen te plaatsen. De balans van de pen is wat beter met de dop achterop en hij klemt zich mooi vast. Het Visconti logo zit met een magneetje op de dop. Deze is eraf te halen en te vervangen (door de leverancier) voor een halfedelsteen, een afbeelding van de dierenriem of de initialen van de gebruiker. Hierdoor is deze pen nog unieker te maken.

De clip

Ook deze Visconti pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

De magneetsluiting geeft de pen wat extra’s. Geen gedraai of hard getrek maar een magneet die alles op de plaats houdt. Een mooie sluiting.

Het vulsysteem

Deze pen wordt standaard geleverd met een convertor vulsysteem. Een normaal en goedwerkend systeem. Voordeel is dat je altijd kan zien hoeveel inkt je nog hebt en dat het system makkelijk is in te ruilen voor een cartridge. Als je dit doet dan is er in de houder nog ruimte voor een reserve patroon.

De verpakking

Een fraaie verpakking van donker kunstleer. Binnenin wordt de pen geklemd door crèmekleurig soepel kunstleer. Onderin een “verborgen” lade met een instructie boekje.

Voordelen

  • Fraaie magneetsluiting
  • Opvallende verschijning
  • Betaalbaar

Nadelen

  • Stalen penpunt
  • Glad stalen grip

Eindconclusie

Een pen die zeker door zijn kleurrijke verschijning aandacht trekt en door zijn prijs erg aantrekkelijk is.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *