Visconti Urushi, zeldzame schoonheid!

Visconti Urushi, zeldzame schoonheid!

2
2
2
2
2
2
2

De Visconti Urushi

Een prachtige en zeer unieke pen. De pen is gemaakt ter gelegenheid vcan het 25 jarig jubileum van Visconti. Hij is uitgevoerd in drie versies; geel goud, rosé goud en palladium. Er zijn slechts 25 sets (de drie uitvoeringen) wereldwijd. Er is er slechts één beschikbaar gesteld voor Nederland. Het strak gelakte Ebonit met Urushi, een Japanse lak die gewonnen wordt uit de Urushi boom, natuurlijk uitgevoerd door de beste Japanse meesters. Dit afgewerkt met hoog glanzend Palladium, maakt het een erg fraaie pen. Hij doet me aan een piano denken. Het model is afgeleid van de “four seasons” van Visconti, een populaire limeted edition. Hoekig, maar ook rond. De pen is groot maar niet lomp. Alle overbodige opsmuk is weggelaten, behalve het 25 jaar logo bovenop de dop en klein, in de dop, het nummer gegraveerd.

De penpunt

De revolutionaire 23 karaat 950 Palladium Dreamtouch punt die we voor het eerst zagen in de Homo Sapiens pen zit hier ook in. Een erg fraaie, tweekleurige, punt. Deze punt kan erg veel hebben. Zelfs als je veel te hard op de punt drukt veert hij terug in de oorspronkelijke vorm. Maar dit zal niet snel gebeuren omdat alleen het houden op het papier zonder druk al voldoende is om een mooie natte lijn te zetten. Een genot om met deze punt te schrijven die in mijn optiek de 24 karaat gouden punten van andere fabrikanten achter zich laat.

Ik heb een F punt genomen omdat Visconti meestal breder dan standaard heeft. Het lijkt erop dat deze F een echte F is.

De dop

De dop is uitgevoerd in hetzelfde materiaal; gelakt eboniet, zonder smuk of ringen. De dop kan achterop de pen worden gezet.

De clip

Ook deze Visconti pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

Een schroefdraad sluiting die iets meer dan 360 graden gedraaid moet worden.

Het vulsysteem

Eindelijk een mooi vulsysteem van Visconti, naast de standaard convertor die ik ook wel mag. Deze Urushi is uitgevoerd met een zogenaamde “Double reservoir  Power Filler”. Een systeem die veel inkt opneemt welke je dan weer naar een kleiner compartiment (met venster!) kan sturen. Het grote compartiment bevat meerdere vullingen en het inktniveau in het kleine compartiment is visueel te checken. Hulde.

De verpakking

Een fraaie verpakking; een  prachtige gelakte houten kist. Binnenin wordt de pen geklemd door crèmekleurig soepel kunstleer.

Voordelen

  • Pen oogt fantastisch
  • Mooi en bruikbaar vulsysteem
  • Schrijft fantastisch
  • Uniek model, 25 wereldwijd

Nadelen

  • Hoge prijs
  • Schroefsluiting

Eindconclusie

Al met al een zeer fraaie pen. Door de  Dreamtouch punt een genot om mee te schrijven. Misschien wel de winnaar van de titel “De mooiste vulpen” voor mij. Maar ik blijf verder zoeken.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *