Visconti Van Gogh; kleurrijk als zijn werken!

Visconti Van Gogh; kleurrijk als zijn werken!

1
1
1
1
1
1

De Van Gogh, Sunflowers

Eerste indruk is een mooie pen die behoorlijk schittert. Door de 18 zijdig geslepen houder fonkelen de kleuren je tegemoet. Het is een van de eerste drie vulpennen die uit een serie van Van Gogh komt. De serie zal uiteindelijk 12 vulpennen gaan beslaan. Elke pen is genoemd naar een schilderij en de houder is opgebouwd uit kleuren uit dit schilderij. Zo is de Sunflower hoofdzakelijk geel maar met sporen van bruin, rood en groen erdoor.

Het materiaal

De pen is gebouwd uit een natuurlijk hars. Door de mening van de kleuren uit een specifiek schilderij (in dit geval de zonnebloemen) zijn geen twee pennen hetzelfde. De pen heeft een chroomkleurige stalen dop- en eindkap en een stalen clip. Onderaan de dop zit een brede stalen band met hierin de naam van het schilderij (Sunflowers). De grip van de pen is ook van glad staal. Dit voelt erg hard aan en met vochtige handen is het slecht grip houden op de pen. Bij veel schrijven krijg je snel kramp in de vingers

De penpunt

Standaard heeft deze pen een stalen punt die redelijk prettig schrijft. Omdat ik graag soepele punten heb heb ik gekozen voor een 14 karaat witgouden punt. Deze heeft niet de souplesse van een Visconti Dreamtouch punt maar zeker beter dan de standaard stalen punten. Ik heb een EF punt genomen terwijl ik meestal een M heb. Maar Visconti hanteert redelijk ruime maten en daardoor is de Visconti F gelijk aan de meeste M punten van andere fabrikanten.

De dop

De dop is van hetzelfde materiaal en dezelfde uitvoering als de rest van de penen samen vormen ze een mooi geheel. De chromen band onderaan de dop is naar mijn smaak wat te breed maar niet storend. De dop is licht genoeg om tijdens het schrijven achterop de pen te plaatsen. De balans van de pen is wat beter met de dop achterop en hij klemt zich mooi vast. Het Visconti logo zit met een magneetje op de dop. Deze is eraf te halen en te vervangen (door de leverancier) voor een halfedelsteen, een afbeelding van de dierenriem of de initialen van de gebruiker. Hierdoor is deze pen nog unieker te maken. Ik heb gekozen voor een rode halfedelsteen, deze kleurt mooi bij het hoofdzakelijk geel van de houder. Jammer is dat de steen niet exact in het midden van de stalen plaat is gelijmd. Ook andere rode stenen bij mijn penleverancier hadden hier last van. Misschien dat ik hem nog een keer inruil voor een groene steen.

De clip

Ook deze Visconti pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

De magneetsluiting geeft de pen wat extra’s. Geen gedraai of hard getrek maar een magneet die alles op de plaats houdt. Een mooie sluiting.

Het vulsysteem

Deze pen wordt standaard geleverd met een convertor vulsysteem. Een normaal en goedwerkend systeem. Voordeel is dat je altijd kan zien hoeveel inkt je nog hebt en dat het system makkelijk is in te ruilen voor een cartridge. Als je dit doet dan is er in de houder nog ruimte voor een reserve patroon.

De verpakking

Een fraaie verpakking van donker kunstleer. Binnenin wordt de pen geklemd door crèmekleurig soepel kunstleer. Onderin een “verborgen” lade met een instructie boekje. Ik denk niet dat dit de standaard verpakking van deze pen is omdat ze op internet worden aangeboden met een kartonnen doos met hierin een kleine replica van het bedoelde schilderij.

Voordelen

 • Fraaie magneetsluiting
 • Opvallende verschijning

Nadelen

 • Slecht centreren halfedelsteen
 • Glad stalen grip

Eindconclusie

Een pen die zeker door zijn kleurrijke verschijning aandacht trekt.

1 Reactie

 1. Beste Bob,
  Vol verbazing hebben wij de test over de van Gogh sunflower gelezen ,
  Verbaasd over de test met een EF Nibb waar wij de halve planeet voor afzoeken. Hoe is het dat u een test doet met een EF Nibb terwijl ik me slag in de rondte zoek, mijn vrouw is namelijk in het bezit van deze pen , die helaas te medium schrijft voor haar doen.

  Wellicht heeft u een tip voor ons, of kunt u ons zeggen waar wij een EF Nibb voor de Sunflower kunnen kopen,
  Alsvast bedankt voor de moeite,

  Met Vriendelijke groet,
  Anthony & Marijke van Maare
  Hummelsale.com

  P.s leuk lettertype gebruikt u leest prettig

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *