Visconti Opera Typhoon; de ideale pen?

Visconti Opera Typhoon; de ideale pen?

2
2
2
2
2

De Visconti Opera Typhoon

Een prachtige pen. De pen is uitgevoerd in twee versies; een geheel transparante demonstrator in een oplage van 1.000 stuks en de Opera uitvoering in twee kleuren blauw, ook met een oplage van 1.000 stuks. Het mooie van de pen zit hem ook in de vorm,  “squaring the circle” Het houdt het midden tussen rond en vierkant, een erg aparte en prettige vorm. De pen is in verhouding lang en smal maar de verhoudingen wennen erg snel.

Het materiaal

Een celluloid in twee kleuren blauw. De hoofdkleur is donkerblauw maar er zijn erg fraaie lichtblauwe vegen en draaiingen doorheen verwerkt. Dit maakt elke pen bijzonder en uniek. De verhouding staal

De penpunt

Speciaal voor deze serie heeft Visconti de Tubular SmartTouch punt ontwikkeld. Een punt die uit een buis van chromium is gemaakt. De punt vormt zich helemaal om de voeder. Een heerlijk licht schrijvende punt zonder problemen.

De dop

De dop is uitgevoerd in hetzelfde materiaal; voorzien van het serienummer. De dop kan achterop de pen worden gezet. De dop is met het “my pen systeem” te personaliseren.

De clip

Ook deze Visconti pen is uitgevoerd met een verende clip die zich achter een borstzakje laat “haken” zonder de stof te beschadigen terwijl de pen toch wel redelijke stevig blijft zitten.

De sluiting

De zeer fraaie Visconti bajonet sluiting die ongewenst openen voorkomt.

Het vulsysteem

Deze pen is uitgevoerd met een zogenaamde “Double reservoir  Power Filler”. Een systeem die veel inkt opneemt welke je dan weer naar een kleiner compartiment (met venster!) kan sturen. Het grote compartiment bevat meerdere vullingen en het inktniveau in het kleine compartiment is visueel te checken.

Bij de pen wordt een zogenaamde “mosquito filler” bijgeleverd. Een dop die over de punt kan worden geschoven, de rubberen binnenringen klemmen zich rond de pen. Op de dop zit een dunne naald die vullen zonder gesmeer mogelijk moet maken. Een prachtige theorie maar de dop zit zo strak rond de punt dat deze soms meekomt met het loshalen. De pen is ook erg goed zonder deze “geweldige” dop te vullen, even een doekje erbij en klaar.

De verpakking

Een fraaie verpakking; een  prachtige kunstlederen bruine box Binnenin wordt de pen geklemd door crèmekleurig soepel kunstleer.

Voordelen

  • Pen oogt fantastisch
  • Mooi en bruikbaar vulsysteem
  • Betrouwbare pen voor dagelijks gebruik
  • Schrijft fantastisch

Nadelen

  • niet werkende “mosquito filler”

Eindconclusie

Een erg mooie en betrouwbare pen pen. Door de  Smarttouch tubular punt een genot om mee te schrijven. Vooralsnog wel de winnaar van de titel “De mooiste vulpen” voor mij. Maar ik blijf verder zoeken.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *